Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Στην ηλικία των 15 ετών μετακόμισα στο Βέλγιο, συνεχίζοντας τις σπουδές μου στο SHAPE American Highschool στο Mons, απ’ όπου και αποφοίτησα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, σπούδασα στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών Επιστημών. Η διπλωματική μου με θέμα «Κατάρριψη Επιβατηγού Αεροσκάφους και Κατάσταση Ανάγκης. Το άρθρο 14ΙΙΙ LuftSiG από την σκοπιά του Ελληνικού Δικαίου» βαθμολογήθηκε με άριστα.

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συνέγραφα μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ συμμετείχα σε πολυάριθμες επιστημονικές ομάδες εργασίας και έρευνας. Διετέλεσα Αρχισυντάκτης του Περιοδικού “Νομική Επιθεώρηση” του Ερευνητικού Ομίλου Φοιτητών Νομικής που εκδίδεται από τον οίκο της Νομικής Βιβλιοθήκης.

 

Από την εγγραφή μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, το 2010, η δικηγορία με κέρδισε αμέσως και με απομάκρυνε από δογματικές αναζητήσεις, οδηγώντας με να εστιάσω στην βέλτιστη επίλυση των νομικών ζητημάτων όπως αυτά προκύπτουν κατά την εφαρμογή του δικαίου.

 

Τα πρώτα χρόνια της δικηγορίας ασχολήθηκα εκτεταμένα με την ερμηνεία και εφαρμογή του ν. 3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), δίκαιο το οποίο αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο του παλιού ιστολογίου μου (για λόγους αρχείου βρίσκεται αναρτημένο εδώ), ενώ συμμετείχα σε πλήθος συνεργατικών σχημάτων, με σημαντικότερη τη συνεργασία μου με το Δικηγορικό Γραφείο Μίνας Καούνη & Συνεργατών.

 

Πέραν της στενής επαγγελματικής ενασχόλησης με τη δικηγορία, έντονο ενδιαφέρον μου έχει αποτελέσει και η βελτίωση των συνθηκών εξάσκησής της καθώς και η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξα μέλος σε πολλές ομάδες προβληματισμού, ενώ στις αρχαιρεσίες του 2017 για τον ΔΣΑ κατήλθα ως υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο “Με το Δικηγόρο Όλοι Εμείς Μαζί”.

 

Έχοντας πλέον εκπροσωπήσει δικαστικά σε πανελλαδικό επίπεδο πλήθος υποθέσεων σε όλους τους δικαιϊκούς κλάδους, διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα συνεργάζομαι με τη Δικηγορική Εταιρεία “Σαρδελάς – Πέτσα”, μία δικηγορική εταιρεία με παράδοση και διεθνείς διακρίσεις στον τομέα του banking law & financing (Legal Firm of the Year Award 2015, Legal 500, IFLR 1000).